Info valpekjøp

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at;
 • vi ikke selger valper /hunder på avbetaling.
 • vi ikke selger valper til småbarnsfamilier, dvs. familier med barn under 7 år. Unntak gjøres dersom de voksne har erfaring med hundehold.
 • vi ikke selger valper /hunder til mennesker som lider av allergi. Jack Russell Terrier er IKKE allergivennlig.
 • vi ikke selger valper til mennesker som av ulike årsaker har begrensede muligheter til å ivareta / aktivisere hunden (for eksempel nedsatt fysisk eller psykisk helse/rus eller jobbsituasjon).
Vi har også noen tanker rundt dette med rasevalg som vi ønsker at du leser før du bestemmer deg for å sende en valpehenvendelse til oss - se "valg av rase".

 


Det er tidkrevende å ivareta prosessen rundt salg av valper. Av kapasitetshensyn har vi ikke anledning til å ta imot familier som kun har behov for å oppleve rasen. Dere kan kontakte Norsk Terrier klubb, rasegruppen for Jack Russell Terrier og få info om rasen, samt tips om hvor dere kan henvende dere for å treffe representanter for rasen.
 
Vi setter av tid til å ta imot besøk av valpekjøpere flere ganger i uken de siste ukene før levering. Videre bruker vi tid på å oppdatere aktuelle valpekjøpere med bilder og info underveis. Derfor vil vi helst bruke energi på de som har bestemt seg for kjøp av hund hos oss. Vi tar kun imot noen få interesserte kjøpere pr kull. Det er derfor frustrerende å avvise henvendelser på valper i aktuelt kull, så å erfare at en av de vi har satt opp for kjøp trekker seg i løpet av prosessen. Dette medfører at vi må begynne forfra igjen for å finne den rette familien. Om du er usikker på om du skal kjøpe hund nå, eller har behov for å besøke flere oppdrettere før du bestemmer deg, vil vi at du sier ifra om det. Du vil da ikke bli prioritert som valpekjøper i aktuelt kull. Du er velkommen til å ta kontakt når du har bestemt deg for å kjøpe valp hos oss.
 
Vi setter interesserte valpekjøpere opp på "valpeliste", og vi vil informere deg når vi planlegger kull. Dersom du er interessert i valp kan du kontakte oss på telefon eller mail. Vi ønsker å bli kjent med de vi skal selge valper til, og du er velkommen på besøk for å hilse på oss og hundene våre dersom du har mulighet til det.
 
Valpene våre vokser opp i hjemmemiljø. Her får de all den miljøtrening og den sosiale kontakten de trenger den første tiden. De tre første ukene bor de på soverommet, slik at hundemor og valper får ro. Fra valpene er fire - fem uker får de være sammen med våre voksne hunder i perioder. De voksne hundene tar da del i oppdragelsen.
 
De fire første ukene skal hundemor og valper ha ro, og vi tar ikke imot valpekjøpere i denne perioden. Vi velger ut valp sammen med deg fra de er rundt seks uker gamle. Valget blir gjort med bakgrunn i hva du har ønsket deg med tanke på kjønn, type og bruk. Vi forbeholder oss retten til førstevalg blant valpene og det medfører som oftest at vi vil vente lengst mulig før valpene fordeles.
 
Vi gjør vårt beste for at valpene skal få en god start på livet, slik at du får akkurat den kameraten du har ønsket deg. Vi vil følge opp de av våre valpekjøpere som ønsker det. Vi ønsker at valpene vi selger skal stilles ut 2 ganger etter at de er fylt 9 måneder, samt at de blir sjekket for patellaluksasjon. Dette er ikke et krav for å få kjøpt valp hos oss, men et ønske slik at vi skal kunne få en tilbakemelding på hvordan avkommene blir.
 
Valpene leveres tidligst ved 8 ukers alder med:
 • NKKs kjøpekontrakt
 • NKKs registreringsbevis
 • Vaksinert og micro-chipmerket
 • Veterinærattest og vaksinasjonskort evt. hundepass
 • Behandlet x 3 med markkur
 • Valpefor som valpen er vant med
 • Et teppe med lukter valpen kjenner

Comments are closed